POLITISK ENGAGEMENT OG HANDICAP

Jeg er handicappet, af en medfødt spastisk lammelse. Det til trods, er jeg politisk aktiv og stiller op, for Enhedslisten, til kommunalvalget til november. På grund af mit handicap har jeg brug for hjælp til af og påklædning m.v. Det kan være en udfordring når jeg skal deltage i arrangementer, der strækker sig over mere end en dag. Derfor har jeg søgt om en hjælperordning efter Servicelovens §96. Jeg er ikke ”dårlig nok” til at få bevilget hjælp efter stk.1 Men der er en undtagelse i stk.3, hvorefter jeg vil kunne få hjælp. Desværre er det en KAN paragraf. Tønder Kommune har valgt IKKE at gøre brug af § 96 stk. 3 og har således lagt sit serviceniveau derefter.
Er det rimeligt, at jeg skal frarøves min mulighed for at deltage på lige fod i politisk arbejde? Er man andenrangsborger fordi man har et handicap? Danmark har tiltrådt FN´s Handicapkonvention, med mange flotte skåltaler. Men i praksis bliver det ved skåltalerne.
Claus Højsgaards billede.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

33 − 31 =